SR P4 Radio Malmöhus om Hans Rausing död

Hans Rausing Foto: Peter Lydén/TT Tetra-pak-vd. Så minns Henric Borgström Hans Rausing Inslag 2:08 min Publicerat fredag 30 augusti kl 22.45 Enligt ekonomijournalisten Henric Borgström är en av Hans Rausings största insatser Tetra Paks lansering i utvecklingsländer. Industrimannen Hans Rausing är död. Hans Rausing var från 1950 vd och senare styrelseordförande i familjeföretaget Tetra Pak som finns i Lund. Henric Borgström, ekonomijournalist, minns Hans Rausing som den som tog Tetra Pak ut i världen. – I och med att företaget började med aseptiska förpackningar som inte bara var papper utan med medel som höll mjölken färsk veckovis så kunde den köpas i utvecklingsländer, framför allt i Afrika, säger ekonomijournalisten Henric Borgström och fortsätter: – Befolkningen i många u-länder kunde få mycket bättre drycker och vitaminer och hälsa tack vare att färsk mjölk kunde spridas. Det är väl egentligen den stora insatsen han har gjort som kan leva vidare. Hans Rausing blev 93 år gammal. Julia Maric julia.maric@sverigesradio.se P4 Malmöhus

Hans Rausing Foto: Peter Lydén/TT
Tetra-pak-vd.

Så minns Henric Borgström Hans Rausing
Inslag 2:08 min

Publicerat fredag 30 augusti kl 22.45

Enligt ekonomijournalisten Henric Borgström är en av Hans Rausings största insatser Tetra Paks lansering i utvecklingsländer.

Industrimannen Hans Rausing är död. Hans Rausing var från 1950 vd och senare styrelseordförande i familjeföretaget Tetra Pak som finns i Lund.

Henric Borgström, ekonomijournalist, minns Hans Rausing som den som tog Tetra Pak ut i världen.

– I och med att företaget började med aseptiska förpackningar som inte bara var papper utan med medel som höll mjölken färsk veckovis så kunde den köpas i utvecklingsländer, framför allt i Afrika, säger ekonomijournalisten Henric Borgström och fortsätter:

– Befolkningen i många u-länder kunde få mycket bättre drycker och vitaminer och hälsa tack vare att färsk mjölk kunde spridas. Det är väl egentligen den stora insatsen han har gjort som kan leva vidare.

Hans Rausing blev 93 år gammal.

Julia Maric
julia.maric@sverigesradio.se
P4 Malmöhus