Usel val journalistik (24) – gröt i munnen och grötigt räknesätt

Valduellen i SvT förra veckan mellan Stefan Löfven (S) och och Ulf Kristersson (M) fick hård kritik, inte för vad partiledarna själva sade, utan mest för programledaren Belinda Olsson. Mer än hälften av gångerna hon yttrade sig kom hon in några sekunder för tidigt och talade i munnen på den som just var på väg att sluta, grötigt värre.

DN:s ledarskribent Erik Helmersson 2 sept om att skattedebatten bröts så fort den blev intressant: ”Dags att byta ämne !”, sa programledaren Belinda Olsson vilket blev kvällens refräng. Varje gång det blev hett…tog tiden tydligen slut.”

Barometerns Birgitta Hultgren om programledaren som ”hyssjade på den applåderande publiken och tog upp tiden med larviga personfrågor.”

Tobias Wikström på Dagens Industris ledarsida anklagar Belinda Olsson för att inte gå på djupet i frågorna. Detta exempelvis när hon inte invände mot Stefan Löfvens räknesätt. Han lade ihop de borgerliga partiernas olika räknesätt och sade att de vill sänka skatterna med totalt 100 miljarder kronor. Men det finns ingen koalitionsregering som låter alla partier få igenom alla sina förslag.

Om inte ren bluff så åtminstone klart vilseledande.