Över 1600 vill bli energiambassadör i Vasaregionen

Sommarjobbet som energiambassadör i Vasaregionen har lockat över 1600 sökande.

Energiambassadörens uppgift är att stifta bekantskap med tolv företag i regionens energikoncentration och berätta om sina upplevelser främst i sociala medier.
Sommarjobbet har väckt stor uppmärksamhet, inte minst på grund av lönen som är 30 000 euro. Den anställda får dessutom hjälp av samarbetspartner att ordna bland annat bil, hotellogi och måltider.

Nu har ansökningstiden gått ut och hela 1624 personer sökte platsen. Arrangören, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, uppger i ett pressmeddelande att man är nöjd med såväl antalet sökande som kompetensnivån.

Enligt VASEK är en typisk sökande under 30 år, studerar inom det tekniska området, talar flytande engelska och klarar sig bra också på svenska.

Den typiska kandidaten fick veta om anställningen via Facebook eller någon annanstans på webben.

Ett tjugotal bästa väljs ut till första kvalet och från dem väljer VASEK tillsammans med arbetsgivarföretagen de fem bästa. De topp fem kandidaterna presenteras på kampanjsidan den 30 mars. Vasaregionens energiambassadör presenteras den 18 april.

Företagen i Vasaregionens energikoncentration söker ständigt arbetskraft i den här målgruppen och syftet med jobbet som energiambassadör är att fånga deras uppmärksamhet.