Inte Liberalerna nu igen….

Att det råder panik på Liberalernas partihögkvarter är lätt att förstå. Nu börjar valrörelsen om EU inför valet 26 maj. Och alla snackar miljö. Något ljushuvud med bakgrund i reklam tyckte det var synd om lantisarna där uppe i norr. Dom måste ju bli sedda i valrörelsen. Sagt och gjort, Paris och Piteå i samma valslogan, vilken känsla, då fångar vi in allt. Det var bara det att det går inte längre några tåg till Piteå där uppe nånstans. Persontrafiken lades ned för flera decennier sedan. Och det tar ett kvarts sekel att få igång den igen då Liberalerna fått igenom punkt 28 i 73 punktsprogrammet – att det blir ett och samma biljettsystem för all kollektivtrafik. Men först måste det utredas grundligt som nästan alla andra 72 punkter. Och sedan ska Norrbotniabanan längs kusten mellan Umeå och Luleå detaljplaneras och byggas under ett kvartssekel (enligt banans hemsida som denna morgon meddelar ”Vi närmar oss. Sidan laddas långsamt för tillfället, vi arbetar med att lösa problemet.”) Helt klar ska banan bli redan 2045, då stannar tågen till i Piteå om man hunnit bygga en ny järnvägsstation där efter den som revs på gamla 1900-talet. Och lokstallet räddades ju kvar som byggnadsminne. Det är långsiktig politik det. Precis sådant som behövs i EU just nu ! Man kan riktigt ana vad Liberalernas partiledare Jan Björklund utropar när han får det redan lanserade valplakatet i datorn på sitt bord. Till partisekreteraren Maria Arnholm från PR-branschen ropar Björklund med sina djupa historiska skolkunskaper i Erik XIV:s anda: ”Vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare kan jag inte annat än beklaga mig och mitt parti.”

Att det råder panik på Liberalernas partihögkvarter är lätt att förstå. Nu börjar valrörelsen om EU inför valet 26 maj. Och alla snackar miljö.

Något ljushuvud med bakgrund i reklam tyckte det var synd om lantisarna där uppe i norr. Dom måste ju bli sedda i valrörelsen. Sagt och gjort, Paris och Piteå i samma valslogan, vilken känsla, då fångar vi in allt.

Det var bara det att det går inte längre några tåg till Piteå där uppe nånstans. Persontrafiken lades ned för flera decennier sedan. Och det tar ett kvarts sekel att få igång den igen då Liberalerna fått igenom punkt 28 i 73 punktsprogrammet – att det blir ett och samma biljettsystem för all kollektivtrafik.

Men först måste det utredas grundligt som nästan alla andra 72 punkter. Och sedan ska Norrbotniabanan längs kusten mellan Umeå och Luleå detaljplaneras och byggas under ett kvartssekel (enligt banans hemsida som denna morgon meddelar ”Vi närmar oss. Sidan laddas långsamt för tillfället, vi arbetar med att lösa problemet.”)

Helt klar ska banan bli redan 2045, då stannar tågen till i Piteå om man hunnit bygga en ny järnvägsstation där efter den som revs på gamla 1900-talet. Och lokstallet räddades ju kvar som byggnadsminne.

Det är långsiktig politik det. Precis sådant som behövs i EU just nu !

Man kan riktigt ana vad Liberalernas partiledare Jan Björklund utropar när han får det redan lanserade valplakatet i datorn på sitt bord. Till partisekreteraren Maria Arnholm från PR-branschen ropar Björklund med sina djupa historiska skolkunskaper i Erik XIV:s anda:

”Vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare kan jag inte annat än beklaga mig och mitt parti.”