Finpro öppnar exportcenter i Indonesien

Den snabba ekonomiska tillväxten i Indonesien får Finpro att öppna ett exportcenter för finländska företag i landets huvudstad Djakarta.

Finpro jobbar för att främja finländska företags verksamhet på den internationella marknaden. När det gäller Indonesien ser organisationen tillväxtpotential för finländska företag särskilt inom energi och cleantech.

“Indonesien har varit det eviga löftet och man har väntat på ett genombrott för företagsverksamhet i landet. De senaste åren har det skett en klar förändring i atmosfären. Nu är det ett bra läge för finländska företag att rida på landets ekonomiska tillväxt”, säger Jari Hietala, Finpros regionaldirektör i Asien i ett pressmeddelande.

Exportcentret i Indonesien kör igång med hjälp av ett tidsbestämt stöd från Arbets- och näringsministeriet.

En orsak till den snabba tillväxten är minskade begränsningar för företagsverksamhet samt investerarnas ökade förtroende för Indonesien. Landet gör som bäst stora investeringar i sin infrastruktur. Indonesiens 240 miljoner invånade har snabbt blivit förmögnare och konsumerar allt mer.

Än så länge finns färre än 20 finländska företag i landet. De verkar inom bland annat skogsindustri, cleantech, energi och ICT.

Finpro verkar på 68 orter i nästan 50 länder.