Hur ska ungdomar omvändas ?

Under höstlovet anordnar Mörbylånga kommun på Öland bussresa för sina fritidsgårdar till köptemplen i Ullared på andra sidan av Sydsverige. Samtidigt väcker Greta Thunberg uppmärksamhet världen över för sin kritik mot konsumtionssamhället. Fritidsgårdschefen Ann-Christin Lagercrantz i kommunen försvarar sig i tidningen Barometern mot kritiken: -I vår verksamhet försöker vi så gott det går att lyssna till vad ungdomarna vill göra och de önskade det här. Vi har varit där innan och det har alltid varit uppskattat. -Vi har som uppdrag att lyssna på ungdomarna. Vi vill inte ta ifrån dem möjligheten att påverka verksamheten. I det här fallet lät vi kanske ungdomarnas önskan gå före vårt förnuft. Själv var jag på skolresa till Västerås Domkyrka, byggd på 1200-talet. Men om dagens myndighet Skolverket då hade fått bestämma så hade väl en sådan skolresa ersatts av något modernt….

Under höstlovet anordnar Mörbylånga kommun på Öland bussresa för sina fritidsgårdar till köptemplen i Ullared på andra sidan av Sydsverige. Samtidigt väcker Greta Thunberg uppmärksamhet världen över för sin kritik mot konsumtionssamhället.

Fritidsgårdschefen Ann-Christin Lagercrantz i kommunen försvarar sig i tidningen Barometern mot kritiken:

-I vår verksamhet försöker vi så gott det går att lyssna till vad ungdomarna vill göra och de önskade det här. Vi har varit där innan och det har alltid varit uppskattat.

-Vi har som uppdrag att lyssna på ungdomarna. Vi vill inte ta ifrån dem möjligheten att påverka verksamheten. I det här fallet lät vi kanske ungdomarnas önskan gå före vårt förnuft.

Själv var jag på skolresa till Västerås Domkyrka, byggd på 1200-talet. Men om dagens myndighet Skolverket då hade fått bestämma så hade väl en sådan skolresa ersatts av något modernt….