Halvnaken miljöpartist försökte ta sig in till Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt tog loven av de barbröstade demonstranterna som tog sig innanför avspärrningarna nedanför talarstolen i Almedalen genom att snabbt säga några korta ord om yttrandefriheten. Detta medan poliser i bakgrunden släpade bort tjejerna som tidigare stört ett möte om fortsatt utbyggnad av kalkbrottet Onje på norra Gotland, ett beslut som prövats och godkänts i olika förvaltningsdomstolar.

Med tanke på morden på statsminister Olof Palme på öppen gata och utrikesminister Anna Lindh på varuhuset NK, förödelsen på Avenyn i Göteborg vid EU:s toppmöte 2001 och finansministermötet i Malmö samma år, finns numera ingen tolerans hos myndigheter mot att bryta sig in bakom avspärrningar, inte heller hos övervägande delen av allmänheten.

De fyra utländska tjejerna som släpades iväg reser runt på turné i Europa med samma metod, nakna bröst och hamnar därmed i tidningarna. I Almedalen igår kväll var också en miljöpartisten och Jenny Wenhammar med i gänget men hon kom aldrig innanför avspärrningen. Miljöpartisten står på fjärde plats på riksdagslistan i valkretsen Skåne västra inför valet 14 september.

Det ska bli intressant att se om Miljöpartiet agerar lika resolut som andra partier och lyfter bort olämpliga kandidater som inte tolererar att folk, politiker eller ej, får tala till punkt.

div { margin-top: 1em; } #google_ads_div_wpcom_below_post_adsafe_ad_container { display: block !important; }
]]>