Föredöme ? Gott omdöme ?

För chefen Swedbank Södra Regionen Lars Ljungälv har det gått med turbofart här i livet, bankchef vid 23, VD för Färs & Frosta vid 29, regionchef Swedbank vid 37, VD Sparbanken Öresund vid 42 och åter regionchef Swedbank nu vid 44 års ålder efter den omfattande omstuvningen av sparbanker i Skåne. Fritidsintresse: Stort bilintresse och kör en del racing.

Sydsvenskan skriver idag att man ”kontaktats av läsare som ifrågasätter att Lars Ljungälv har en Porsche Cayenne som tjänstebil”. Ljungälv svarar att han avstår en del av lönen för detta, ”men det handlar egentligen bara om hur man fördelar sin lön. Sedan kan man alltid fundera på om det är rätt eller inte….jag är också en privatperson.”

Maxfarten för Porsche Cayenne är 278 km i timmen, det är ju bra att ha när man ligger och kuskar på tyska motorvägar där det inte för tillfället är trafikinfarkt…..

Utsläpp av koldioxid 270 gram/km, mer än dubbelt så mycket som maxgränsen för en miljöbil.

Sydsvenskan skriver också att ”Ett antal kunder valt att lämna banken sedan affären tillkännagavs”, alltså fusionen med delar av de mindre sparbankerna.

Rimligen lämnar fler banken när de läser om att chefen med styrelsens godkännande tillåts ha Porsche som tjänstebil, en företagsledning som inte verkar ha någon som helst känsla för vad som rör sig i huvudet hos många småkunder.

div { margin-top: 1em; } #google_ads_div_wpcom_below_post_adsafe_ad_container { display: block !important; }
]]>