Antalet generaler i Thailands nya regering i veckan som gick minskar från tolv till nio i skaran av 60 ministrar. Eftersom premiärministern, två av fem hans vice samt försvarsministern var med i kuppen i maj 2014 så håller de kvar makten åtminstone till det utlovade valet i november nästa år.
Det är möjligt att vi får se kuppledaren och premiärministern Prayut fortsätta efter ett fritt val, om det nu blir av. Det har ju tidigare uppskjutits några gånger.
Prayut har lättat på tyglarna, gett sig ut på turné i landet, ställt en handfull frågor till folket om hur styret ska ske i framtiden. Detta tolkas som att han kanske ställer sig i spetsen för ett parti i tävlan med andra.
Det som talar för att Prayut möjligen kan vinna ett val, åtminstone i en koalition, är att landets ekonomi går bra, den stora jordbruksbefolkningen lovas bättre priser och att han med övriga kuppmilitärer fick stopp på de månadslånga upplopp i Bangkok som ledde till kuppen.
Det är också en relativt mild militärdiktatur (jämfört med Europas tidigare kommunistregimer), lättare kritik mot regeringen finns varje dag i tidningarna, både på ledarplats och i insändare.
Frågan är dock hur rättvist ett val kan bli så länge två tidigare premiärministrar är jagade i landsflykt för påstådda ekonomiska brott, som dock främst gäller hur de hanterat landets ekonomi.
Det gäller tidigare premiärministern Thaksin (2001-06), misstänkt också för eget skattebrott, och hans syster Yingluck (2011-14). Hennes brott påstås vara de kraftiga subventioner hon gav till mindre risodlare för att försäkra sig om stöd i valrörelser. Båda anses fortfarande ha omfattande popularitet främst bland landets fattigare befolkning.