Usel journalistik ännu en gång (19)

Nu har det hänt igen – Dagens Industris två chefredaktörer, nuvarande Lotta Edling och f d Peter Fellman, dominerar dagens förstasida efter den stora Gasellgalan på Konserthuset igår kväll. Två andra ges plats mellan dem, årets vinnare bland snabbväxande företag och ett f d statsråd.

Samma sak i december förra året, de båda chefredaktörerna tror att vi prenumeranter vill se dem i tid och otid på jättebilder, ibland större än dem artiklarna handlar om.

Lotta Edling har sannolikt ett oslagbart rekord i självbespegling alltifrån starten som chefredaktör. Då ”prydde” hon själva tidningshuvudet, inte under utan ovanpå.

När jag arbetade på tidningen för närmare 20 år sedan fanns det ytterst kompetenta redigerare som var på sin vakt mot omdömeslöshet. Man får hoppas att de snart tänker mer på oss läsare än på sin chef.

Idag vimlar tidningen av direktörer och finansknuttar upphöjda till ”hjältar” och ”stjärnor”, inte bara deras hustrur är förvånade utan även en bred läsekrets som vet att vinstökningar huvudsakligen beror på tur med växelkurserna på valutor och andra externa omständigheter.

Och över alltihopa lyser den smilande chefredaktören…..

 

Annonser