Direktörer förhärligar problemstad

I förra veckan var jag på ett fastighetsseminarium högst upp i den skruvade skyskrapan Turning Torso i Malmö. Cheferna för ett flertal av landets största faastighetsbolag lovprisade ett dynamiskt Malmö, liksom Ilmar Reepalus efterträdare Katrin Stjernfeldt Jammeh, (S), kommunstyrelsens ordförande.

I min krönika Skånes Affärer i fredags skrev jag om evenemanget i Trelleborgs och Ystads Allehandor ”däremot undveks brännande ämnen om misslyckanden med integration och kriminalitet (skottlossning verkar förekomma mest varje vecka).”

Trelleborgs Allehanda råkade samma dag ha en artikel om en man i 20-årsåldern som skadades allvarligt efter att ha träffats av flera skott i Kroksbäck i Malmö. Det handlar om livshotande skador för mannen som är känd av polisen sedan tidigare.

I söndags kväll sprängdes entrén till polishuset, tingsrätten med säkerhetssal och åklagarmyndigheten i Malmö för andra gången i år, enligt uppgift ska det ha varit 36.e sprängningen under 2014 i staden.

Visst finns mycket bra i Malmö att berätta om. Men fastighetsdirektörer vilseleder investerare och aktieägare när de inte samtidigt talar om båda sidorna av myntet. Den ledande politikern borde också vara mer problemorienterad.