Sverige akterseglat igen om 5G

Thailand har nu hållit auktion om licenser för 5G, vilket inbringar statskassan ca 31 miljarder svenska kronor från fem olika operatörer som också kommer att samarbeta om en del frekvenser. Sverige har med sedvanlig byråkratisk långsamhet uppskjutit auktionen till 13 oktober. Detta trots att Ericsson är världsledande leverantör av utrustning, trots att nye Teliachefen uttalat oro över dröjsmålet och svensk industris rädsla för att hamna på efterkälken när det gäller att använda 5G för effektiviseringar av produktionen.

Thailand har nu hållit auktion om licenser för 5G, vilket inbringar statskassan ca 31 miljarder svenska kronor från fem olika operatörer som också kommer att samarbeta om en del frekvenser.

Sverige har med sedvanlig byråkratisk långsamhet uppskjutit auktionen till 13 oktober. Detta trots att Ericsson är världsledande leverantör av utrustning, trots att nye Teliachefen uttalat oro över dröjsmålet och svensk industris rädsla för att hamna på efterkälken när det gäller att använda 5G för effektiviseringar av produktionen.