Sören Jonsson ny chefredaktör för Forum – upplever starkt sug efter högklassig ekonomijournalistik

Sören Jonsson / Forum ny chefredaktör / 13.2.2020 by Cata Portin

Affärsmagasinet Forum blev en del av KSF Media och Hufvudstadsbladet vid årsskiftet.

Forums redaktion som består av en chefredaktör och en reporter jobbar tätt tillsammans med HBL:s ekonomireportrar. Affärsmagasinets chefredaktör Heidi Furu slutar och efterträds i mars av Sören Jonsson.

Jonsson, 31, är ekonom till utbildningen och född i Sibbo. Han har tidigare jobbat som chefredaktör för Finlands Synskadade och som ekonomireporter på nyhetsbyrån SPT.

Jonsson anser att Forum har en viktig uppgift eftersom det finns ett starkt sug efter högklassig ekonomijournalistik.

– Affärsmagasinet är ensamt i sitt slag om att helhjärtat söka upp nya perspektiv, förklara och rapportera om samhällsekonomi, teknik och näringsliv för en smart och krävande läsekrets.

Några större förändringar planerar han inte.

– Jag vill utveckla tidningen mot att bättre varva de långa välskrivna personporträtten och artiklarna med kortare nyheter, notisblock, grafer och sammanställningar. På längre sikt ser jag möjligheter att göra datadriven journalistik, reportage och stora gedigna satsningar. Ibland måste journalistik få ta tid.

KSF Medias ansvariga utgivare Susanna Landor säger att rekryteringen kommer att gagna både Forum och HBL.

– I Sören Jonsson får affärsmagasinet en teknik- och ekonomikunnig chefredaktör med hög arbetsmoral och fräscha idéer. Sören har erfarenhet av både snabbt nyhetsarbete och fördjupande journalistik.

Hon är glad över samarbetet mellan Forum och HBL.

– Den gemensamma ekonomiavdelningen kommer att gynna läsarna som får ett ännu bättre innehåll, säger Landor.