Passion för mat – i 360 graders video

friends-brgrs

Välj själv perspektiv i 360 grader – ta del av framtidens berättande! Läs nedan hur du ska göra för att titta dig runt i denna 360 graders video:

Affärsmagasinet Forum bjuder in dig – vår läsare – att ta del av det nya formatet 360 graders video.

360 graders video frigör dig från bildens ramar och kan transportera användaren genom tid och rum. Det ger dig en chans att försjunka i en upplevelse med dina egna sinnen, både syn och hörsel.

Som åskådare får du friheten att utforska hela omgivningen runt omkring dig. Du kan titta åt alla håll och rotera videons vinkel i 360 grader, se och höra vad som händer framför, bakom, bredvid, under och ovanför. Meningen är att skapa en känslan av att vara mitt i reportaget – på ort och ställe.

Hur fungerar det?

När du kollar på en 360-video på datorn kan du byta perspektiv med hjälp av musen. På smartmobilen eller pekplattan (eller med VR-headset) kan du se dig omkring, snurra runt och rikta blicken vart du vill genom att vrida på mobilen eller pekplattan. OBS! Se på videon i Youtube-appen på mobilen eller pekplattan, inte i en webbläsare.

Som användare hamnar du mitt i händelsernas centrum och får förhoppningsvis en engagerande, stärkt upplevelse där du själv har kontrollen. Kameran fungerar som tittarens ögon och öron och visar ”allt”.

På Affärsmagasinet Forum vill vi vara med och definiera hur framtidens historier kan berättas. Därför deltar vi 2018 i ett pilotprojekt för storytelling genom 360 graders video i samarbete med Åbo Akademis Experience Lab samt Rethink New Media Solutions samt journalisten Johan Svenlin. Vem vet – kanske vi framöver kan transportera våra tittare till platser de aldrig har besökt, eller som allmänheten inte brukar få tillstånd att besöka.

Ta en 360 graders titt in i köket på Friends & Brgrs på videon överst i inlägget eller på: https://youtu.be/5ZvKthS4A5w

Dels får du se hur det kockas hantverksburgare, därtill får du reda på vad vilken sorts personlighet det krävs för att jobba på bolaget.

Vi rekommenderar att du surfar med pekplatta eller mobil och öppnar videon i Youtube-appen för att få det mesta ut av upplevelsen. Ifall du använder desktop så kan du gratis ladda ner mjukvaran Gopro VR Player 2.0 (stöder Windows, Mac och Linux) på https://bit.ly/2rEIULY

Läs en artikel om Friend & Brgrs här.