Låtom oss fröjdas i ungdomens vår…

I samband med EU-valet ordnades provröstning på många högstadier och gymnasier runt om i landet. I Norrköping fick Fi, Feministiskt Initiativ, en tredjedel av rösterna på De Geergymnasiet. Det hette tidigare Norrköpings Högre Allmänna läroverk, uppkallat efter Sveriges främste industrialist Louis De Geer på 1600-talet.

Många av dagens elever bekymrar sig i motsats till läroverkets tidigare elev Anders Borg uppenbarligen inte om höjd inkomstskatt till de nivåer som de rödgröna förespråkar, dessutom mer miljöskatter samt Tobinskatt på finansiella transaktioner, sextimmars arbetsdag och att pappor tvingas ta halva föräldraledigheten, subventioner till nya hyresbostäder, avskaffande av rut och rot, mm.

Det blir intressant i i Almedalen och den därefter två månader långa valrörelsen att höra hur Gudrun Schyman får ihop en statsbudget som bidrar till minskad arbetslöshet med det programmet. Hittills har hon avvisat frågor om mer konkretion med att Fi står för något annat än ”kamrerslikande räkneövningar”.

I samma stad fick Piratpartiet hela 44 procent Mikael Eliasskolan, dock var det få röstande.

div { margin-top: 1em; } #google_ads_div_wpcom_below_post_adsafe_ad_container { display: block !important; }
]]>