För ett framgångsrikt 2015

Ett nytt år står inför dörren och det är en naturlig tid att reflektera över det gångna året, men framförallt ett ypperligt tillfälle att begrunda vart man är på väg. Upprymt och förväntansfullt formas löften om steg mot en bättre hälsa, ett bättre liv, helt enkelt ett bättre år då det äntligen händer.

På LinkedIn kan man läsa om förväntningar på år 2015, bland annat att detta är året som man ska starta eget. Med en hög arbetslöshet bland unga runtom i världen, skulle marknaden gynnas av fler nytänkande entreprenörer, som tack vare internet kan konkurrera med större företag på lika villkor.

Att skapa något, oavsett om det gäller nya rutiner eller ett eget företag kräver däremot hårt arbete, disciplin och uthållighet. Utmaningen ligger inte i att skapa en förändring, utan snarare i att upprätthålla den.

Så, vad är drivkraften som gör att man fortsätter efter att den första adrenalinkicken avtagit och det börjar kännas motigt? Tidningen Forbes har bett framgångsrika ledare definiera vad som har varit avgörande för dem.

De har en tydlig vision om varför de gör just det de gör. Det är lätt att fastna under vardagens skygglappar och endast se till de uppgifter man har för stunden, men framgångsrika personer ser till att inte tappa fokus på sina långsiktiga mål.

De känner en enorm passion för det de gör. Detta är något de har valt att hålla på med, även om pengar inte spelade någon roll. Enligt den amerikanska investeraren Warren Buffet är passionen ett måste, utan den påverkas både kreativiteten och entusiasmen negativt. Man kommer att ställa in skorna helt enkelt, och då stampar man också på samma ställe.

De lägger stor vikt vid det team de har runtomkring sig. Entreprenören Richard Branson ser till att arbeta med personer som delar samma vision, då detta har en upplyftande effekt. Detta är särskilt viktigt under tuffa perioder, som alla kommer att gå igenom.

De ser till att skapa mervärde. Oavsett situation, skjuter de till det där lilla extra och skapar mer värde än vad någon annan erbjuder.

Men, det absolut viktigaste som alla framgångsrika människor har gemensamt är att de inte ger upp.

För att sammanfatta receptet för ett framgångsrikt 2015 behöver man målmedvetenhet, en brinnande passion och envishet som en åsna. Låter det som något för dig?