Att balansera på slak lina….

I en lång insändare i Sydsvenska Dagbladet 10 februari sågar tidningens f d chefredaktör Jan Wifstrand helt den föreslagna nye ordföranden i Malmö FF, Anders Pålsson. Wifstrand lyfter istället fram dryga halvdussinet andra namn, en brokig samling motkandidater, bl a kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh med orden ”att ordförandeposten i himmelsblått är lika viktig som att vara ordförande för Malmö kommunstyrelse.” Men hennes näst intill miljonen i årslön som politiker? Ja, där har Wifstrand en originell men något diffus lösning: ”Det finns såklart ett avlönat jobb till henne som går att kombinera med MFF.” Bland Wifstrands andra kandidater till ordförandeposten i MFF finns en direktör som prövat just originella lösningar: Lars Ljungälv som Wifstrand beskriver vara ”balanserad företagsledare”, nu på Bergendahls, tidigare bankchef, bl a VD för Sparbanken Öresund. Det är många i Skåne som minns Ljungälvs ekvilibristiska balansnummer när underställda läckte ut att han hade en Porsche Cayenne, maxfart 278 km i timmen, som tjänstebil på banken. Sydsvenskan blev då kontaktad av läsare som ironiserade över att Ljungälv i sin programförklaring sagt att nu ska ”vi bli mer konkurrenskraftiga i alla dimensioner”. Ljungälv försökte då balansera avslöjandet om Porschen med att ”det handlar egentligen bara om hur man fördelar sin lön.” Försöket att skylla på styrelsen som godkänt den högst originella lönekonstruktionen föll dock inte i god jord hos vare sig sparbanksanställda eller bankkunder.

I en lång insändare i Sydsvenska Dagbladet 10 februari sågar tidningens f d chefredaktör Jan Wifstrand helt den föreslagna nye ordföranden i Malmö FF, Anders Pålsson.

Wifstrand lyfter istället fram dryga halvdussinet andra namn, en brokig samling motkandidater, bl a kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh med orden ”att ordförandeposten i himmelsblått är lika viktig som att vara ordförande för Malmö kommunstyrelse.”

Men hennes näst intill miljonen i årslön som politiker? Ja, där har Wifstrand en originell men något diffus lösning: ”Det finns såklart ett avlönat jobb till henne som går att kombinera med MFF.”

Bland Wifstrands andra kandidater till ordförandeposten i MFF finns en direktör som prövat just originella lösningar:

Lars Ljungälv som Wifstrand beskriver vara ”balanserad företagsledare”, nu på Bergendahls, tidigare bankchef, bl a VD för Sparbanken Öresund.

Det är många i Skåne som minns Ljungälvs ekvilibristiska balansnummer när underställda läckte ut att han hade en Porsche Cayenne, maxfart 278 km i timmen, som tjänstebil på banken.

Sydsvenskan blev då kontaktad av läsare som ironiserade över att Ljungälv i sin programförklaring sagt att nu ska ”vi bli mer konkurrenskraftiga i alla dimensioner”.

Ljungälv försökte då balansera avslöjandet om Porschen med att ”det handlar egentligen bara om hur man fördelar sin lön.” Försöket att skylla på styrelsen som godkänt den högst originella lönekonstruktionen föll dock inte i god jord hos vare sig sparbanksanställda eller bankkunder.