(45) Usel journalistik: Di kryper in i VD:s huvud

Dagens Industri har en mycket läsvärd ledarsida, faktafylld, nyanserad, balanserat näringslivsvänlig. Men den dras ofta ned av börssidorna där påstådda börsexperter uttalar sig om framtiden för aktiekurserna, tro och gissningar om vartannat. I dagens tidning slår börsredaktören Mikael Vilenius alla tidigare bottenrekord med att krypa in i nye ABB-chefen Björn Rosengrens huvud och på ett helt uppslag plus ytterliigare en sida resonera om uppemot dussinet faktorer som Rosengren möjligen kan tänkas beröra vid ett framträdande om en vecka. Som vore börsredaktör Vilenius artist på en skrattrettande amatörteater skriver han i jagform å Rosengrens påstådda vägnar hur vi (Di) tror vad han egentligen tycker och tänker om hur han ”mer specifikt ska få fart på underpresteraren”. Obegripligt att chefer och redigerare kan släppa in en sådan rappakalja i lekstugan.

Di-vd

Dagens Industri har en mycket läsvärd ledarsida, faktafylld, nyanserad, balanserat näringslivs vänlig. Men den dras ofta ned av börs-sidorna där påstådda börs experter uttalar sig om framtiden för aktiekurserna, tro och gissningar om vartannat.

I dagens tidning slår börs-redaktören Mikael Vilenius alla tidigare bottenrekord med att krypa in i nye ABB-chefen Björn Rosengrens huvud och på ett helt uppslag plus ytterligare en sida resonera om uppemot dussinet faktorer som Rosengren möjligen kan tänkas beröra vid ett framträdande om en vecka.

Som vore börs-redaktör Vilenius artist på en skrattretande amatörteater skriver han i jagform å Rosengrens påstådda vägnar hur vi (Di) tror vad han egentligen tycker och tänker om hur han ”mer specifikt ska få fart på underpresteraren”.

Obegripligt att chefer och redigerare kan släppa in en sådan rappakalja i lekstugan.