(39) Politisk journalistik vilse i pannkakan

Sydsvenskan idag 22 december, mångårige medarbetaren Henrik Bredberg på ledarplats anser att det är dags för de fyra partierna S, MP, C och L med finansministern i spetsen att formulera som han uttrycker det ”en sammanhållen berättelse om de 73 punkterna är sannolikt nödvändigt för att väljarna ska förstå syftet med paketet”. Men Bredberg ser framför sig att när punkt 20 Arbetsrätten moderniseras och punkt 44 Reformera hyresmodellen kommer upp på bordet ”lär det bli liv i luckan”. I min blogg 14 januari visade jag hur flertalet punkter i överenskommelsen mellan de fyra partierna först ska utredas, andra idéer saknar precision och ska utvecklas, de brister i konkretion, de ska tas fram, det blir tilläggsdirektiv till utredning, kommission tillsätts, annat ska diskuteras, det blir översyn och liknande formuleringar från partiledarna. Detta trots att många av punkterna har tröskats i åratal mellan partierna och i offentligheten för att inte säga i decennier. Varför ser inte Bredberg och andra heltidsanställda ledarskribenter för att beskriva svensk politik till att själva krysta fram hans förslag om ”en tydlig berättelse om vilket Sverige politiken har som mål” ? Nej, de klarar inte själva av att formulera det eftersom politiska journalister är alltför uttröttade och upptagna av vilken partiledare som dricker kaffe med vem eller helt enkelt är vilse i pannkakan….som ett populärt barnprogram i SvT hette.

Sydsvenskan idag 22 december, mångårige medarbetaren Henrik Bredberg på ledarplats anser att det är dags för de fyra partierna S, MP, C och L med finansministern i spetsen att formulera som han uttrycker det ”en sammanhållen berättelse om de 73 punkterna är sannolikt nödvändigt för att väljarna ska förstå syftet med paketet”.

Men Bredberg ser framför sig att när punkt 20 Arbetsrätten moderniseras och punkt 44 Reformera hyresmodellen kommer upp på bordet ”lär det bli liv i luckan”.

I min blogg 14 januari visade jag hur flertalet punkter i överenskommelsen mellan de fyra partierna först ska utredas, andra idéer saknar precision och ska utvecklas, de brister i konkretion, de ska tas fram, det blir tilläggsdirektiv till utredning, kommission tillsätts, annat ska diskuteras, det blir översyn och liknande formuleringar från partiledarna.

Detta trots att många av punkterna har tröskats i åratal mellan partierna och i offentligheten för att inte säga i decennier.

Varför ser inte Bredberg och andra heltidsanställda ledarskribenter för att beskriva svensk politik till att själva krysta fram hans förslag om ”en tydlig berättelse om vilket Sverige politiken har som mål” ? Nej, de klarar inte själva av att formulera det eftersom politiska journalister är alltför uttröttade och upptagna av vilken partiledare som dricker kaffe med vem eller helt enkelt är vilse i pannkakan….som ett populärt barnprogram i SvT hette.